Jag som driver företaget Mikaelas Skidskola är en tjej som inte heter något annat än just Mikaela, efternamnet är Sundbaum. Jag älskar livet till fjälls och stortrivs vare sig det är på ett par längdskidor, med kängor, på cykel, på alpinskidor, i ett par löparskor eller på tur. Utveckling, upplevelse, natur, tillit och närvaro är drivkrafter och ledord. 

Mitt huvudfokus i företaget är min egen Längdskidskola. Säsongen 2017/2018 är tolfte vintern jag lär ut längdskidor, jag har varit en vinter i SunValley, USA och elva vintrar i Funäsfjällen, åtta år som egen företagare. Jag har bakgrund som tävlingsåkare och gick skidgymnasium. Som instruktör är jag steg-3 utbildad. I USA jobbade jag med allt ifrån nybörjare till USA:s bästa juniorer.

I Sverige är spannet lika stort; små barn till äldre pensionärer, personer som aldrig stått på ett par längdskidor till elitåkaren. Jag har min verksamhet i Sveriges bästa spårsystem, i Bruksvallarna, hjärtat av 300 kilometer längdskidåkning i Funäsfjällen. Det är fantastiskt att få bidra till utveckling, oavsett förkunskap hos den skidåkare jag möter. Jag är uppväxt i Tierp med min far, mor, syster och bror. Det var på gården hemma i Tierp som jag tog mina första stapplande skidsteg runt lekstugan. Jag togs med till Strömsberg och den kilometers långa slingan där och sedan dess har jag varit fast i spåret.

Andra åtagande:
Eventsamordnare och ansvarig för marknadsaktiviteter i Bruksvallarna (anställd på 50 % sedan 01-09-2015) 
Tävlingsledare Bruksvallsloppet och Fjälltopploppet 
Assisterande banchef på VM i Falun 2015 
TD-uppdrag genom Svenska Skidförbundet
TD-uppdrag genom FIS Internationella Skidförbundet, JVM och U23 VM 2018 och VM i Seefeld 2019
Instruktör Springtime Travel, träningsresor till bland annat Portugal och Davos. 

Företagsmeriter:
Nominerad till Årets serviceföretag i Härjedalen 2015
JHT:s ”Stipendiat” 2016 för förtjänstfulla initiativ inom besöksnäringen i Jämtland Härjedalen.