Mikaelas Skidskola är ett upplevelsebaserat företag med utveckling, natur och framförallt längdskidåkning i fokus. Företaget Mikaelas Skidskola drivs och ägs av Mikaela Sundbaum och har utgångspunkt i Sveriges bästa spårsystem i Bruksvallarna, hjärtat av 300 kilometer längdskidåkning i Funäsfjällen.

Vintern 2017/18 är instruktörerna i skidskolan förutom Mikaela, Anna Rindborg, Josefin Dahlsten och Nils Persson. Gemensamt hos oss alla är att vi uppskattar livet till fjälls och stortrivs vare sig det är på ett par längdskidor, i kängor, på cykel, på alpinskidor, i ett par löparskor eller på tur. Utveckling, upplevelse, natur, tillit och närvaro är drivkrafter och ledord. 

Säsongen 2017/2018 är tolfte vintern Mikaela lär ut längdskidor, en vinter i SunValley, USA och elva vintrar i Funäsfjällen, åtta år som egen företagare. Bakgrunden är som tävlingsåkare och som instruktör är Mikaela steg-3 utbildad. I USA jobbade hon med allt ifrån nybörjare till USA:s bästa juniorer.

I Sverige är spannet lika stort; små barn till äldre pensionärer, personer som aldrig stått på ett par längdskidor till elitåkaren. Vi tycker att det är fantastiskt att få bidra till utveckling, oavsett förkunskap hos de skidåkare vi möter. Mikaela är uppväxt i Tierp med sin far, mor, syster och bror. Det var på gården hemma i Tierp som hon tog sina första stapplande skidsteg runt lekstugan. Mikaela togs med till Strömsberg och den kilometers långa slingan där och sedan dess har hon varit fast i spåret.

Andra åtagande i företaget:
Eventsamordnare och ansvarig för marknadsaktiviteter i Bruksvallarna (anställd på 50 % sedan 01-09-2015) 
Tävlingsledare Bruksvallsloppet och Fjälltopploppet 
Assisterande banchef på VM i Falun 2015 
TD-uppdrag genom Svenska Skidförbundet
TD-uppdrag genom FIS Internationella Skidförbundet, JVM och U23 VM 2018 och VM i Seefeld 2019
Instruktör Springtime Travel, träningsresor till bland annat Portugal och Davos. 

Företagsmeriter:
Nominerad till Årets serviceföretag i Härjedalen 2015
JHT:s ”Stipendiat” 2016 för förtjänstfulla initiativ inom besöksnäringen i Jämtland Härjedalen.