Vårt hjärta finns i fjällen

Mikaelas Skidskola står för kvalitativ teknikträning med personlig och pedagogisk feedback. Vi är en liten och otroligt kompetent aktör som verkar i hjärtat av Sveriges bästa spårsystem, Bruksvallarna, Nordic Ski Center.

Drömmer du om Vasaloppet? Eller om att tyst glida fram i växel fyra på skaren i soluppgången en aprilmorgon? Vill du hitta en bättre träff i stakningen? Önskar du landa på yogamattan och få stor utveckling i skidspåret? Oavsett vad så ger vi dig verktygen för att lyckas.

Våra utmärkande drag är att vi är duktiga på att delge kunskap, vara närvarande och göra dig till en bättre skidåkare. Vi skapar förutsättningar för att du ska lyckas i spåret.

För oss började det med några stapplande skidsteg runt en lilamålad lekstuga på Fiskvägen. Nu har Mikaelas Skidskola varit verksam i Funäsfjällen sedan 2010. Att slå av telefonen, traska på fjället -oavsett skidbredd, skodon eller årstid- och somna fjällnära, är bland det bästa vi vet.

Vi har bland annat anlitats av Friluftsfrämjandet för att ta fram och genomföra deras utbildning för skidinstruktörer och arrangerat Länsförsäkringar Stockholms skidläger under fem års tid. Vi har blivit nominerad till Årets serviceföretag i Härjedalen 2015 och utsedda till JHT: s Stipendiat 2016 för förtjänstfulla initiativ inom besöksnäringen i Jämtland Härjedalen.

Mikaela Sundbaum är grundare och ägare till företaget, där idag flera olika instruktörer hjälper dig som gäst till en bättre och härligare upplevelse i skidspåret. Konrad Mattsson Myhr och Klara Logård är namnen på två av de drivna, kunniga och kompetenta instruktörer som är en del av skidskolan. Konrad Mattsson-Myhr var huvudinstruktör i skidskolan vinter 19/20 när Mikaela var föräldrarledig. Förutom att han är en elitsatsande skidåkare, är han en pedagog av rang uppvuxen i byn.

Mikaela har äran att representera Sverige i Internationella Skidförbundets Regelkommitté. Hon är även medlem i Svenska Skidförbundets TD- & Regelgrupp och är årligen Teknisk Delegat på världscupstävlingar. 2019 var första gången i världshistorien som två kvinnor ledde juryarbetet på ett mästerskap i längdskidor. Mikaela Sundbaum var tillsammans med Annmari Viljanmaa (FIN) tekniska delegater på VM i Seefeld och skrev därmed in sig i historieböckerna. På VM i Falun 2015 var Mikaelas uppgift assisterande banchef. Hennes farfar tyckte faktumet att dela hus med Thomas Wassberg var större än själva rollen i sig. Nästa VM gör Mikaela som TD i Planica 2023. Mikaela är tävlingsledare på hemmaplan när TV-sända Bruksvallsloppet går av stapeln. Någon gång varje år följer hon med Springtime Travel på träningsresor till antingen Portugal, Davos eller Mallorca som ledare.

Vi instruktörer har en stor förkärlek till naturen och i synnerhet nypistade räls och manchester. Vi ser fram emot att ge dig en bättre upplevelse i skidspåret!