Vårt hjärta finns i fjällen

Mikaelas Skidskola står för kvalitativ teknikträning med personlig och pedagogisk feedback. Vi är en liten kompetent aktör som verkar i hjärtat av Sveriges bästa spårsystem, Bruksvallarna i Funäsfjällen.

Drömmer du om Vasaloppet? Eller om att tyst glida fram i växel fyra på skaren i soluppgången en aprilmorgon? Vill du hitta en bättre träff i stakningen? Önskar du landa på yogamattan och få stor utveckling i skidspåret? Oavsett vad så ger vi dig verktygen för att lyckas.

Våra utmärkande drag är att vi är duktiga på att delge kunskap, vara närvarande och göra dig till en bättre skidåkare. Vi skapar förutsättningar för att du ska lyckas i spåret.

För oss började det med några stapplande skidsteg runt en lilamålad lekstuga på Fiskvägen. Nu har Mikaelas Skidskola varit verksam i Funäsfjällen sedan 2010. Att slå av telefonen, traska på fjället -oavsett skidbredd, skodon eller årstid- och somna fjällnära, är bland det bästa vi vet.

Vi har bland annat anlitats av Friluftsfrämjandet för att ta fram och genomföra deras utbildning för skidinstruktörer och arrangerat Länsförsäkringar Stockholms skidläger under många år. Vi har blivit nominerad till Årets serviceföretag i Härjedalen 2015 och utsedda till JHT: s Stipendiat 2016 för förtjänstfulla initiativ inom besöksnäringen i Jämtland Härjedalen.

Mikaela Sundbaum är grundare och ägare till företaget, där idag flera olika instruktörer hjälper dig som gäst till en bättre och härligare upplevelse i skidspåret. Emma Ivarsson är skidskolans huvudinstruktör sedan vintern 2021. Förutom att hon är en elitsatsande skidåkare, är hon en pedagog av rang boendes i byn.

2019 var första gången i världshistorien som två kvinnor ledde juryarbetet på ett mästerskap i längdskidor. Mikaela Sundbaum var tillsammans med Annmari Viljanmaa (FIN) tekniska delegater på VM i Seefeld och skrev därmed in sig i historieböckerna. På VM i Falun 2015 var Mikaelas uppgift assisterande banchef. Hennes farfar tyckte faktumet att dela hus med Thomas Wassberg var större än själva rollen i sig. Nästa VM gör Mikaela som TD i Planica 2023. Årligen Teknisk Delegat på världscupstävlingar. Ansvarig för utveckling av längdskidåkning och 300 kilometer längdskidspår i Funäsfjällens Ledbolag.

Andra genomförda uppdrag: Tävlingsledare Bruksvallsloppet, representant för Sverige i Internationella Skidförbundets Regelkommitté, medlem i Svenska Skidförbundets TD- & Regelgrupp och ledare Springtime Travel träningsresor.

Vi instruktörer har en stor förkärlek till naturen och i synnerhet nypistade räls och manchester. Vi ser fram emot att ge dig en bättre upplevelse i skidspåret!