Jag hade semester och sprang Ramundberget-Fältjägaren-Helags-Sylarna-Blåhammaren-Storulvån. Totalt 80km. Övernattade på Helags och Sylarna. Har länge haft en tanke på att göra just det här, sådana tankar ska man ta vara på.

På middagen på Helags var det bordsplacering, vid mitt bord så var det jag och 6 stycken gubbar. Med andra ord mycket klokskap när medelåldern var runt 75 år. Två av gubbarna skulle precis som jag till Sylarna dag två, jag startade senare än dem på morgonen. Jag hade inte så bråttom iväg, tog en extra kopp kaffe och njöt. Stannade till när jag passerade dem efter några kilometer:
”Vi gick just och pratade om dig, om du verkligen springer eller om det bara var så att du skröt vid middagen”.

Telefonen avstängd och så sprang jag själv dessa dagar. Tänker att man ofta borde stänga av telefonen. Springa själv mellan fjällstugor också för all del. Sista timmen när energin började tryta innan Helags lyssnad jag på Aron Anderssons sommarprat. Man gnäller inte över några kilometers löpning då.

Det finns dåligt med bilder från den här turen, hade en liten ryggsäck och ville hålla nere vikten. Telefonen hade jag ju som sagt också avstängd. Vinterlängtan är kanske som allra störst den här tiden, så bilderna får signalera det som komma skall. 14 oktober öppnar skidspåren i Bruksvallarna.

Det regnade lite tredje och sista dagen, så jag hade både tights och regntäta shorts på mig. Jag fick prioritera bort andra byxor, ryggsäcken var fullpackad på 4,5 kg ändå. Sprang och funderade sista timmen på om resehandduk (orange) eller sidenlakan (grått) är snyggast som kjol. Men så är det grejen med bra samarbeten och grejen med ull. Jag har tidigare lovordat Aclimas tights och jag måste göra det igen och du måste ha ett par sådana tights om du vistas i fjällen. Jag var varken kall eller blöt när jag satt mig ned för lunch på Blåhammaren.

Skrev en lapp till en person jag fått till uppgift att hälsa till, som inte var inne just då, undertecknade som löparbud. Tänk att det var så man gjorde förr. Den här turen eller liknande ska göras fler gånger, springandes, i vandringskängor, på cykel eller skidor snart igen.