Sitter på Arlanda och inväntar flyget som ska få mig att byta ut min 1000 meters toppar hemma till ännu högre den kommande veckan. En ny träningsresa med Springtime Travel väntar, den här gången är destinationen Davos och jag är löpledare. Har aldrig varit där så det är med stor förväntan.

Natten mellan fredag och lördag tältade jag på topp 21 och tog nummer 22 innan vi traskade hemåt igen. Anåkroken 1080 m.ö.h och Blåstöten 1332 m.ö.h.

En stund stod jag i spöregn på fel sida vattendraget, hade just blivit skrämd av en bäver och fikade barbent med knottriga ben. Jag har inte bilden, men med ett halvt kilo nötter under ena armen i en påse och en chokladkaka under den andra, så syns det att det var behov av fika 😉 Bra var det, för sedan var det jag som blev uppäten, mina vader och baksida lår smaskades det vilt på innan vi nådde toppen och fick lite vind som höll myggen borta. Jag har sprungit upp för en del av de tidigare topparna, men frågan är om jag inte höll bättre fart den här gången, trots packning med tält och diverse?

Väl uppe och makalöst fint. Tänker att jag borde tälta på fler toppar.

Morgonen efter traskade vi över på Blåstöten i sommarvärme, jag kunde gå i enbart sporttop. Fin sida av Anäfjällen detta, upptrampad stig i början in i Anådalen men sedan fritt efter karta.

Älskar att traska nya stigar, upptäcka nya fjäll och nya toppar. 38 äventyr kvar.