När en försöker övertala sig själv om att det är värt en timmes extra löpning i myr för att hitta säsongens tio första fullt mogna hjortron. Och det blir ju bra träning för benen, som i och för sig just idag inte alls vill ha fler kilometrar och nära nog en till halvmara i 85% myrmark. Finns det något som heter orienteringssjälvförtroende så blev det idag stukat 😉 Men tre toppar över 1000 meter inkasserades med utgångspunkt från andra sidan gränsen.

Gråstöten 1124 m.ö.h
Rutstöten 1098 m.ö.h
Volldalshöjden 1103 m.ö.h

Och vad gäller orienteringen har jag ju 35 toppar till att öva på. Heja mig! Det finns några toppar på norska sidan dit min karta inte sträcker sig, innan idag hade jag tänkt att jag nog räknar ut vilka toppar det är ändå. Får se när jag ändrar mig på denna punkt.

Det var kallt igår, men jag ville varken ta långkalsonger eller fodrade tights så jag valde vanliga tights och shorts som jag vanligtvis cyklar mtb i, över. Ingen, vare sig cyklist eller löpare skulle ha blivit stolt. Tur jag inte träffade en endaste en på fjället. Men många renar.

Jag gjorde några fel idag, ska bjuda på dem, så slipper du begå samma:

Jag berättade inte för någon att jag skulle ut på fjället. Jag var borta länge, utan att träffa någon och stundtals helt utan mobiltäckning. Jag är väl optimistisk när jag ska ut kanske och tänker att det är ju en vanlig träningstur.

Jag hade för lite fika med mig. På fyra timmar åt jag en banan och drack vatten. Jag som vanligtvis är expert på just fika. Tillsammans med Erik W skulle jag utse mig själv till en av de absolut bästa på att tjuvfika. Innebörden, man ligger längst bak i ledet och fikar fast det inte är något som helst fikastopp. Idag stod jag med kalla fötter i myren och tittade på min burk med makrill och ja, det förstår vem som helst att jag ångrade mitt beslut med att rabarberpajen fick stanna hemma och tog med fet fisk istället. Å ena sidan behöver man inte energidryck och kakor och gel och bars och… för att träna en stund, som reklamen gärna vill få oss att tro.

Jag hade inte extrakläderna i en vattentät påse, det ska man ha när turen innefattar vadning. Till mitt försvar så skulle den här turen inte innefatta detta, innan jag valde just den vägen 😉

Håll koll på batteriet på telefonen, alternativt välj flygplansläge från allra första början. Efter tre timmar tog mitt slut, trots offline spellista och några tagna bilder bara. Kanske fick den fnatt när jag inte kunde bestämma mig för Sverige eller Norge utan sprang på gränsen mest.

Min första tanke idag när jag började att springa: Det är fantastiskt fint här.

Och här bor jag. Och har 35 toppar kvar.