Det snöar just nu utanför köksfönstret, ganska ymnigt med stora snöflingor som landar på gräsmattan. Jag dricker kaffe och fyller i fredagens toppar på Funäsfjällens hemsida. Jag gillar att man loggar sina toppar där. Bara 8 stycken har varit upp på Vigelpiken innan mig, det är alldeles för få. Den gick in på min lista över favorittoppar. Kan jag ge er som läser detta en order på att traska upp där? 🙂 Kanske inte idag, kanske inte stunder då det är mer vitt än grönt, men någon gång. Tips om ni har en lista. Jag har en lista, där står 15 toppar över 1000 meter. Många höga och så den lägsta, Grönvålen 1000 m.ö.h är kvar.

Vigelpiken 1361 m.ö.h
Går in på listan över favorittoppar. Enkel stig att följa från Övre Botnvollen, mäktig topp, fin utsikt och tidsmässigt relativt snabb om man springer till foten och traskar uppåt. Fler borde upp här.

Vigeltjärnshöjden 1381 m.ö.h
Dagens andra topp efter att ha varit upp på Vigelpiken. Jag konstaterar att så här högt upp är det mer snö/is än barmark den här tiden på året.

Tvärvigeln 1486 m.ö.h
Det är säkert fint här om man ser något 🙂 Det drog in rejält med dimma på väg från Vigeltjärnshöjden och Tvärvigeln som skulle blivit 3/5 toppar idag, blev den sista. Kryssmarkeringarna fick visa vägen ner mot Fjällnäs.

Jag fotade endast en bild i fredags. Bild två, tre och fyra är längtan till vintern, ett nytt läger och en familjedag med yoga och skidåkning.