Skarsfjället N:a 1594 m.ö.h
Mittåstötarna 1294 m.ö.h

Av alla 60 så var det här en av topparna jag sett fram emot mest. En längtan som funnits där ett tag, som späddes på i somras när jag flög helikopter över. Topparna blir färre på vintern, inte primärt för att jag jobbar mer, utan för att säkerhetstänket måste vara ett helt annat än på sommaren. Karta, kompass, extra kläder, koll på väderlek, dryck, mat, färdmeddelande är detsamma. I tillägg på vintern kommer tranciver, sond, spade, koll på lavinprognos och ett klokt sällskap.

Vi packade skotern med matsäck (innehållande pannkaka och pizza), skidutrustning och oss själva. Från Svaletjakke började anmarschen till foten. En anmarsch som gick enklare än vad jag på förhand trott. Brukar annars vara att det uppfattas längre i verkligheten än vad det ser ut, har varit med om det fler gånger.

Skars blev så bra som jag hade hoppats och trott. I ett glädjerus bestämdes att Mittåstötarna i princip skulle kunna glidas över på vägen hem. Så såg inte verkligheten ut såklart, men det blev topp nummer 48.