1/60

Jag älskar livet till fjälls, att dricka morgonkaffet samtidigt som pistmaskinen tillverkar räls och manchester 50 meter från ytterdörren, att jag kan ta på mig slalomskidorna direkt utan för dörren, att kajaken ligger på min gräsmatta om sommaren beredd att läggas i sjön vilken spegelblank dag som helst, att utsikten från vardagsrumsfönstret är fjälltoppar, så här års snöklädda.

Fjälltoppar har på mig en dragningskraft, säkert på fler av er som läser också, som säger att man ska upp, upp till toppen.
I Funäsfjällen finns 60 toppar över 1000 meter. En del av dem har jag bestigit tidigare, kring 10 stycken, några av dem flera gånger. Man hittar sina favoriter. LillSkarven är en sådan, både i löparskor och på topptursskidor. Lättillgänglig och enkel att bestiga, men ändå storslagen. Förra tisdagen med skoter till foten, vilket gör det ännu närmre.
Vi traskade upp på den, både en och två gånger. Över förväntan bra snö och riktigt rolig åkning utför. Första toppturandet för vintern och en ypperlig fjälldag. Det var också första på så sätt att jag bestämt mig för att gå/springa/topptura/skida upp på alla 60 toppar över 1000 meter i Funäsfjällen.
Här på hemsidan kommer jag att dokumentera dessa turer. Jag har ingen ambition i att det ska göras på en viss tid, utan kommer att göra turerna allt eftersom. Det lär bli fler än Lillskarven i vinter, inte helt omöjligt att någon görs med skate-skidor.
Följ med på bloggen, kika in här för att se topparna och för att registrera dig om du känner dragningskraft och längtan till topps.