Känslan sa sovmorgon en timme och fyra toppar…

Vårvinter och skare. En svårslagen kombination på skateskidor. Lägg till lite sol på det och du har dagen igår. Jag hade ställt klockan på 06:00, vaknade strax innan, men inte för att jag var pigg så jag sköt fram uppvaknandet en timme. Efter intensiva och fantastiska dagar med Fjälltopphelgen behövdes den där timmen. Jag förstod också att om man höll sig i skuggiga partier så skulle skaren räcka långt in på dagen.

Jag hade inte bestämt dagens innehåll annat än att morgonen skulle spenderas på skate-skidor, en morgon som helt plötsligt var lunchtid och en andra frukost på Karinknallens Toppstuga intogs efter tre timmar på skidor. Fick sällskap av Jocke Lagercrantz den första timmen och sen började jag ta höjd. Tidigare i vinter har jag varit upp på Lillskarven och Helags, två av Funäsfjällens 60 toppar över 1000 meter. Den här morgonen blev det fyra till. Ösjövålen 1070 m.ö.h, Ösjökläppen 1085 m.ö.h, Hästkläppen 1005 m.ö.h och Beritkläppen 1080 m.ö.h innan våffla med myrbär och grädde intogs.

En av vinterns finaste skiddagar och som det kändes hade jag kunnat fara fram på skaren en stund till. Enkelt är kanske inte rätta ordet för dessa toppar, men kanske snabbt och ljuvligt!