Årets mest intensiva jobbperiod är över, många möten i skidspår har det blivit med glädje och utveckling under jul- och nyårshelgerna. Gamla möten, några som kommer för fjärde eller femte säsongen i rad och en del helt nya ansikten. Min farmor frågade mig förra vintern om jag skulle komma hem till Tierp vid jul, konversationen såg ut så här:

Farmor: Kommer du hem på jul?
Jag: Näe jag blir kvar i fjällen, jag kommer att åka skidor på julafton
Farmor: Va, är det någon som vill det?
Jag: Ja, samma personer som förra året på julafton
Farmor: Va?! Lärde dom sig inte då?

I år åkte jag skidor på julafton med personer jag undervisat förut, men jag har inte sagt något till farmor än.

Jag har nya skidor, Lorentz som var en del i den svenska OS-succén har fått slipa dem. De andra bilderna är från de senaste veckornas skidåkning.

Ikväll åker jag till Idre Fjäll för att utbilda Friluftsfrämjandets ledare för tredje året i rad. Jag blir där ett par dagar och stannar sedan i Dalarna, närmare bestämt i Falun för Skandinavisk Cup och genrep inför VM där jag kommer att vara assisterande banchef. På sprinten gör jag också min första instats som nationellt assisterande TD (teknisk delegat).

Gott nytt skidår!