Min verksamhet är inte lika stor på sommaren som den är på vintern, men jag kör en del skidträning även den här tiden på året. Sedan i fredags har jag haft tre pass med Andreas. Andreas ska börja skidgymnasiet i Torsby till hösten och vi har båda tappat räkningen på hur många pass och år vi kört ihop. Framförallt har det varit fokus på teknik när vi tränar, det var det den här gången också, både på rullskidor och den här gången även i andra grenar för att kunna komplettera sin sommarträning.

I fredags började vi på gymmet, en timmes träning där fokus låg på överkropp. Som skidåkare behöver du vara starkare idag än tidigare. Vi jobbade oss bland annat igenom en chins-stege, bålstabilitet med egna kroppsvikten, samt en del rörlighet på fokusområden där vi upptäckte stelhet. När timmen hade gått bytte vi till pjäxor för en timmes stakning på rullskidor. Två inslag med filmning.

Andra passet ihop var i söndags och något av ett guld-pass som jag gärna kör fler av den här sommaren:) Vi började på klassiska rullskidor, växlade över till klättring uppför Funäsdalsberget, fortsatta springa över berget när vi kommit upp, bytte till cykel när vi var nere i byn igen och avslutade passet med paddling på Funäsdalssjön. 4 timmars träning utan avbrott, annat än väldigt korta i byten av utrustning. Fokus på att vänja kroppen vid att hålla på länge.

Idag träffades vi på rullskidor i Bruksvallarna för teknikträning på rullskidbanan, en timme skate och en timme klassiskt. Jag har just skickat över femton filmer vars analys vi gjorde ute på rullskidorna, men där man alltid kan hitta någon detalj till hemma i soffan. Om inte annat för att lättare ha med sig vad man ska jobba vidare på.

Och som avslutning lite nörderi för er som gillar det:
Skate växel 2 – två filmer vänster hängsida och två filmer höger hängsida
Skate växel 3 – två filmer
Skate växel 4 – en film höger och tre filmer vänster
Diagonalåkning – två filmer
Stakning med frånskjut – två filmer
Stakning – en film